Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om BK Walldia Herr

Följ

Herr

Följ oss för uppdateringar
Följ
BK Walldia
Fotboll
Herr
Tabell
Lag M V O F P
1 BK Walldia 21 16 2 3 50
2 Torup/Rydö FF 21 15 3 3 48
3 IS Örnia 21 14 0 7 42
4 Haverdals IF 21 12 2 7 38
5 Gullbrandstorps AIS 21 10 2 9 32
6 Getinge IF 21 7 2 12 23
7 Hasslövs IS 21 2 1 18 7
8 Slättåkra IF 21 1 2 18 5

Match

BK Walldia

7 - 2
Wallevi
29 juni 2007
19:00

Torup/Rydö FF

Referat

Referat: BK Walldia - Torup/Rydö FF

Walldia- Torup/Rydö 29/6

Det vankades "tidig seriefinal" idag på Wallevi mellan de 2 lag som imponerat mest hittills i årets serie, lagen hade båda knåpat ihop 25 poäng men Walldia ledde serien med bättre målskillnad än Torup/Rydö.
Förra matchen lagen emellan vanns av Torup/Rydö mycket beroende på att man visade upp en enorm vilja och inställning som Walldia inte kunde freda sig emot.
Dagens match inleddes lite i samma stil, man märkte på gästerna att man var extra tända genom att man hela tiden pushade på och uppmuntrade varandra. T/R går hela tiden in hårt i närkamperna och man dominerar i början mot de mer småväxta hemmaspelarna. Följdriktigt tar man också ledningen redan efter 5 min när en forward kommer loss i ett bra läge en bit utanför straffområdet till höger och drar på ett hyfsat skott utmed marken som smiter in precis vid Jonas Nilssons högra stolpe, Jonte agerar lite passivt vid det tillfället och verkar lite stå på fel ben. Gästerna fortsätter att sätta press på hemmaförsvaret, och är nära att öka på sin ledning efter 17 min när Jonte får göra en bra räddning med benet och ser retruren slås i burgaveln. T/R blir stundtals övertaliga på mittfältet eftersom deras mittbackar alternerar med att understödja mittfältet ganska högt upp i planen.
Men just här vänder matchen, Packi driver upp i en kontring och spelar ut till Sigge på vänsterkanten som skär in i straffområdet och snyggt sätter kvitteringen i burgaveln.
Det var upptakten till en Walldiauppryckning, nu började Johan Green tugga sig in i mittfältet, Sigge hade kommit igång ordentligt på sin vänsterkant och hotade ofta T/R försvaret. Nu såg inte Gästerna så stora och starka ut längre och tugget på plan började att avta.
Efter 28 min. tar hemmalaget en rättvis ledning efter ett instick av Packi till en härlig rusch på vänsterkanten av Green som slår ett inlägg till Ekens favoritposition 3 m från mål där gör han inget misstag. Nu fungerade plötsligt allt offensivt och 2 min senare slår Packi ett inlägg som en omarkerad Simon Walldèn kan nicka!! i mål fram till 3-1, när gjorde Simon mål på nick sist??? Det skulle falla ytterliggare två mål innan halvtidsvila, 4-1 av Eken på Sigges inlyftning i straffområdet som bakåtnickas över målvakten som agerade lite konstigt då och då. Dessutom tilläts Gästerna reducera till 2-4 i sista minuten efter ett inlägg från höger som avslutades med ett volleyskott i burgaveln – riktigt snyggt.
Walldianerna lovade varandra i halvtidsvilan att man nu skulle gå ut till andra halvlek och visa att man var laget med störst vilja och inte låta gästerna få det övertaget.
Den som gick i bräschen efter 3 min var Sigge som drog igång ”Sigges Cirkus” på vänsterkanten och på egen hand tog sig igenom T/R försvaret och avslutade i målvaktens ”långa hörn” utan chans för densamme fram till 5-2.
Nu började Gästerna visa dåligt humör när man märkte att matchen var väg att glida dom ur händerna. Vid en situation där Eken kom lite sent in i en situation med målvakten och stötte till honom lite lätt började en back gruffa med Eken vilket renderade rött kort till T/R spelaren eftersom han tidigare hade gult, Eken klarade sig med ett gult. Domaren Ola Ström är känd för att inte lägga fingrarna emellan och är ganska glad för att visa kort, det kände man tydligen inte till i Torup för man fortsatte att ”tramsa”, vid ett inkast en stund senare kastar spelaren bollen i marken eftersom han är missnöjd med något vilket ger honom hans andra gula kort för dagen och nu är man bara 9 motståndare kvar, men det skulle bli värre. Inom loppet av 4 minuter lyckas tre motståndare bli utvisade, den sista snackar sig av planen- helt otroligt, här agerar verkligen Torup/Rydö med huvudet under armen.
Nu är gästerna endast 7 utespelare kvar och kryper därmed ner i knät på målvakten så det blir i resten av halvleken i stort sett spel mot ett mål.
Walldia har bytt in alla sina avbytare och det är dessa som ligger bakom mycket av de 2 sista mål som ska falla. 6-2 kommer efter växelspel mellan Andreas P och Simon W på högerkanten där Andreas avslutar med ett inlägg till Anton Benson som nickar i mål.
7-2 är det Packi som är upphovsman till, han rycker loss på vänsterkanten och slår en av sina patenterade inlägg denna gången är det Manne Walldèn som får avsluta snyggt upp i nättaket.
Alla gör en bra insats och visar verkligen att Walldia är seriens bästa lag för närvarande.
Dock bör man nämna Patrik Rasmussens mittbackspel som är något utöver det vanliga,
han är så snabb och följsam att det är väldigt svårt att passera denna kille han som tidigare inte kunde stava till defensiv och bara tänkte framåt. Johan Green är också en dynamo utöver det vanliga, han tar väldigt mycket stryk tack vare sin snabbhet men verkar tåla det och är som en bläckfisk och suger åt sig bollen i alla situationer.
Sigge börjar också komma igång och trots sin oträning visade han en del vad han kan åstadkomma framåt.

Keep up the good works boys så slutar det här bra till hösten.


// Pelle
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Jonas Nilsson 1 0 0 6 2 5
Manfred Walldèn 1 1 0 0 0 2
Andreas Persson 1 0 1 0 0 2
Patrik Rasmussen 1 0 0 0 0 1
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

fre 11 maj 2007, 19:00 Torup/Rydö FF - BK Walldia 4 - 1
lör 15 sep 2007, 15:00 Torup/Rydö FF - BK Walldia 1 - 1